Over ons


Complete Suplier
Teeling Petfood is uw totaalleverancier van honden- en kattenvoeding. Gestart in 1942 met het verwerken van vlees- en slachtproducten en sinds 1989 gespecialiseerd in het produceren van honden en kattenvoeding. Kwaliteit, service, productinnovatie en duurzaamheid; deze speerpunten zijn essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering en samenwerking met onze klanten. We enjoy your company!

Kwaliteit
De kwaliteitseisen van Teeling zijn gebaseerd op de standaarden van het IFS en BRC. De productielocaties voldoen aan de strenge eisen van deze controlerende instanties. IFS en BRC certificeringen garanderen optimale hygiëne en voedselveiligheid in onze faciliteiten. Iedere receptuur is zo ontwikkeld dat het een veilig, nutritioneel verantwoord en smakelijk product garandeert, dat voldoet aan de internationale eisen van FEDIAF (European Pet Food Industry Federation).

Service
Klanten optimaal bedienen, daar maken wij elke dag werk van! Wij dragen zorg voor een perfecte orderafhandeling en streven een optimale leverbetrouwbaarheid na. Graag verplaatsen wij ons in uw winkelformule, luisteren we met aandacht naar uw specifieke wensen en denken we actief mee in category management, schapindeling en verpakkingsmogelijkheden. Een persoonlijke benadering waarbij we een stapje extra doen is de basis voor een duurzame relatie.

Productinnovatie
Teeling petfood richt zich op het continue ontwikkelen van nieuwe producten. Dit doen wij o.a. door de markt nauwlettend in de gaten te houden. Hierdoor kunnen wij tijdig inspelen op ontwikkelingen en trends. Voor het succes van onze producten op de markt is het echter ook van belang dat ze gebaseerd zijn op onze eigen onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden. In ons laboratorium werkt daarom een hoog opgeleid team van nutritionisten aan de ontwikkeling van nieuwe producten.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Wij gaan bewust om met energie en hebben geïnvesteerd in een scala aan energiebesparende oplossingen binnen zowel productie als kantoren. Maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit de juiste certificeringen van onze producten én uit het feit dat we als enige diervoedingsbedrijf in Nederland biologisch en MSC kunnen produceren. Ook zijn wij continue op zoek naar alternatieve duurzame grondstoffen, zoals insectenmeel als natuurlijk bron van proteïne. Daarnaast voorziet Teeling Petfood diverse sociale werkvoorzieningen van opdrachten, bijvoorbeeld voor het inpakken van producten.

Certificaten

Onze internationale kwaliteit standaarden

BRC
Beter Leven
IFS
SKAL
EKO
MSC
Europees

Over ons


Teeling Petfood is uw totaalleverancier van honden- en kattenvoeding. Gestart in 1942 met het verwerken van vlees- en slachtproducten en sinds 1989 gespecialiseerd in de diervoeding voor honden en katten. Kwaliteit, service, productinnovatie en duurzaamheid; deze speerpunten zijn essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering en samenwerking met onze klanten.


We enjoy your company!

History

Since 1942

1942

Teeling Petfood was founded processing meat and slaughter products

1989

Transferred to producing only petfood in Alu trays

2005

New investments and developments realized a capacity increase of 300%

2009

New production location Hoogeveen up and running

2010

Teeling Petfood acquired a dry food factory and snack factory

2014

Teeling Petfood wins Industributie Award

2017

75 years of Teeling Petfood