BLOG - Een ploegleider is iemand die weet wat er moet gebeuren!


Een ploegleider is iemand die weet wat er moet gebeuren!
Hoe het is om ploegleider te zijn, weet onze Jeffrey Linde als geen ander. Hij was ruim vier jaar ploegleider van één van onze teams in Hoogeveen. Hoe hij dat ervaren heeft? Dat vertelt hij je graag!

Jeffrey aan het woord
Het is zo’n twaalf jaar geleden dat ik voor het eerst een voet over de drempel van de fabriek van Teeling Petfood in Hoogeveen zette. Dat was een hele ervaring, want de fabriek was spiksplinternieuw. Ik was vooral onder de indruk van de toren en het continue productieproces. Dat was, en is, vrij uniek in Nederland. Als opgeleid autotechnicus vond ik dat maar wat interessant.

In de jaren bij Teeling heb ik verschillende rollen gehad. Ik ging van technisch operator, naar teamleider, ploegleider en uiteindelijk naar productiemanager. Een goede tijd, waarin ik veel kansen heb gekregen! Het mooiste van deze jaren vond ik mijn rol als ploegleider – in deze functie hielp ik niet alleen mee in het productieproces, maar stuurde ik ook mijn ploeg van zes man aan. Door goed te coachen zie je zowel individuen als je team groeien. En dat geeft veel voldoening.

De werkdag zo mooi mogelijk maken
Voor mij is het belangrijk om de acht uur die we dagelijks samen doorbrengen, zo mooi mogelijk te maken. Dat betekent goed luisteren naar de ander en er voor elkaar zijn als het nodig is. Dat past ook goed bij de mentaliteit bij Teeling, want we doen het hier echt samen. De collegialiteit is groot en de lijnen kort. Je bent hier nooit nummer 190, maar gewoon Jeffrey. Waardevol, want door de sfeer hier kun je kansen grijpen en word je echt betrokken bij het (productie)proces.

Ik heb veel geleerd als ploegleider, en leer nog steeds veel in mijn huidige functie als productiemanager. Deels heb ik dit te danken aan de interne opleiding die mij, en alle andere ploegleiders, geboden is. Anderzijds leer ik door gewoon ‘te doen’. Handen uit de mouwen en gaan. Ik weet hierdoor wat er moet gebeuren binnen een ploeg, heb veel vertrouwen in mijn mensen en weet hoe ik processen moet verbeteren.

Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. En ik nodig je uit te kijken of de rol van ploegleider er eentje is die bij jou past. Ik gun het je van harte!

Solliciteren naar de functie van ploegleider in Hoogeveen? Dat kan! Bekijk hier onze vacature. Heb je nu alvast vragen? Schroom niet om mij, Jeffrey, een bericht te sturen. Ik ben bereikbaar op 06-23 00 60 86.

Solliciteren naar de functie van monteur in één van onze fabrieken?
Dat kan! Bekijk hier onze vacatures

Als u meer informatie wilt over onze producten,
dan helpen wij u graag!
Uw accountmanager