BLOG - Geen dag is hetzelfde als monteur bij Teeling Petfood!


Geen dag is hetzelfde als monteur bij Teeling Petfood!
Werken als monteur in de dierenvoedingsbranche, hoe gaat dat zijn z’n werk? Daar kunnen onze Raymond en Ruhan, coördinatoren van de Technische Dienst, meer over vertellen! Ze praten je bij over hun ervaringen, en geven direct vier redenen waarom zij graag bij Teeling werken. Met opsomming, wel zo overzichtelijk 😉

1. Iedere dag is anders
Raymond: Als ik ‘s ochtends in de auto zit hoef ik me geen moment druk te maken om wat ik precies ga doen die dag. Er is namelijk altijd genoeg wat opgepakt kan worden in onze fabrieken, maar wat precies, dat is iedere keer weer een verrassing. Leuk is dat onze inzet ook écht van belang is, want zonder ons geen productieproces.

2. Je bent net de echte MacGuyver
Ruhan: Ik weet niet of je bekend bent met te naam MacGuyver, maar in onze fabriek ben je er als monteur absoluut eentje. Voor wie de naam MacGuyver niet kent: dit was de hoofdpersoon in gelijknamige televisieserie MacGuyver, die tussen 1985 en 1992 op tv te zien was. Deze man wist zich iedere aflevering uit uitzichtloze situaties te bevrijden door met huis-tuin-en-keukenspullen complexe apparaten te maken. Creatief, inventief en stressbestendig – dat zijn wel zo ongeveer de kernwoorden van deze held. En zo voelen wij ons bij de Technische Dienst soms ook: we gaan creatief om met de uitdagingen van de dag. En als onderdelen niet leverbaar zijn, dan moeten wij ook inventief zijn. Op onze afdeling kent iedereen daarom inmiddels de term MacGuyver wel.

3. Korte lijnen
Raymond: Eén van de mooiste punten van Teeling vind ik toch wel de kort lijnen. Als er storingen zijn, komen mensen gewoon langslopen bij de Technische Dienst. Daarnaast kent echt iedereen binnen de fabriek je – en jij hen, natuurlijk. Met maximaal vijftig man per fabriek en acht man per ploeg is de sfeer klein en gemoedelijk. Niet alleen gezellig, maar ook fijn. Want dat maakt dat je je eigen ideeën kunt realiseren en verbeteringen kunt doorvoeren. Dat is mooi.
Ruhan: Mag ik daar nog aan toevoegen dat de sfeer echt top is? We doen het echt samen. Samen maken we iedere dag een product van hoge kwaliteit. Daar ben ik echt trots op.

4. Flexibele werkdagen
Raymond: Als monteur werk je in beide fabrieken in een tweeploegenrooster. Dat betekent hard werken, maar ook compenseren. We hebben echt veel vrijheid in werktijden. Zo doen we in ons team, in overleg natuurlijk, nooit moeilijk over vrije dagen en uren. Werk je de ene dag twaalf uur? Dan maak je de dag erna minder uren. Bij Teeling werken we in principe met tijd-voor-tijd compensatie.

Zo, dat waren Raymond en Ruhan aan het woord. Nieuwsgierig geworden naar werken als monteur? Mooi! Of benieuwd hoe een werkdag eruitziet? Neem dan gerust contact op met Raymond, coördinator Technische Dienst in Heerhugowaard. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-12 10 80 03.

Solliciteren naar de functie van monteur in één van onze fabrieken?
Dat kan! Bekijk hier onze vacatures

Als u meer informatie wilt over onze producten,
dan helpen wij u graag!
Uw accountmanager